Stragonoff csirke

2012-05-03

sponsored links


Egyetemista koromban minden félévben kaptunk az egyetem könyvesboltjában levásárolható könyvutalványokat. Míg mások tankönyveket vettek, addig én az egyetemi tanulmányaimhoz a legkevésbé sem kapcsolódó kiadványokat, pl Stahl Judit Büntetlen örömök címû könyvét. Ebben találkoztam elõször a Stragonov csirkével (abban így szerepel), amit el is készítettem akkor, de nem ízlett se nekem se a páromnak. Igazából a fõ bajunk a savanyú uborka volt benne. Aztán azóta feledésbe is merült ez a recept is a könyvvel egyetemben, de mostanában egyik ismerõsöm, akárhányszor találkozom vele, mindig a Stagonoff bélszínt emlegeti nekem. Gondoltam adok ennek az ételnek még egy esélyt, hisz az elmúlt közel 10 évben annyi minden megváltozott az étkezésünkben (például kiderült, hogy anyukám nem viccelt, amikor gyerekkoromban azt állította, hogy a paradicsomot meg lehet enni)........azért kicsit szkeptikus voltam, ezért egy ponton már a recept-keresés fázisában változtattam, biztos voltam benne, hogy az uborka kimarad ezúttal. Aztán a Stahl-recepthez képest nem magos mustár került bele, nemes egyszerûséggel elfelejtettem azt venni, illetve ugyanilyen okból nem újhagyma-karikák vannak benne, hanem vöröshagyma, de ez részletkérdés. (tipikus terhességi tünet ugyanis a feledékenység nálam). Az aztán meg már végképp csak esztétika, hogy nem normál méretû gombám volt itthon, hanem baby-gombafejek, amit egy másik csirkés ételbe szántam, és amit a terhesség miatt képtelen vagyok elkészíteni, mert valamiért nem bírom a szagát, pedig amúgy nagyon szeretem.

Hozzávalók

50 dkg csirkemell
30 dkg gomba ...

Folytats a blogon ... zsuzsiafazekban.blogspot.com/2012/05/...

sponsored links

Keres?s