STOLLEN MUFFIN

2011-12-21

sponsored links


A Stollen / Christstollen, eredeti fordításban: Krisztuskalács.../ egy ismert Német Karácsonyi péksütemény, melynek formája és kinézete, a bepólyált Kisjézusra emlékeztet. Leginkább a Magyar gyümölcskenyérre hasonlítható. Az eredeti recept, sûrû kelt tésztából készül, jól megrakva szárított illetve kandírozott gyümölcsökkel. Hivatalosan elõször 1329-ben említették Naumburgban, mint Henrik püspök Karácsonyi ajándékát. A legelterjetteb receptje, az un. Drezdai Stollen. Sokan ezt ismerik és sütik így Karácsony tájékán, de egyébként megannyi fajtája létezik. Hallottam már: mákos, túrós, marcipános, fehérboros változatról is. Amit most hoztam, az egy egyszerûbb sütõporos változat, muffin formában megsütve. Egy gyertyafényes, beszélgetõs, esti teázásnál finom kísérõ lehet...

Hozzávalók 12 muffinhoz: 10 dkg vaj, 2 tojás, 8 dkg porcukor, 12 dkg liszt, 2 kanál tej, 10 dkg kandírozott citrus héj, 5 dkg mazsola, 5 dkg aszalt szilva, 5 dkg aszalt sárgabarack, 5 dkg szeletelt mandula, 1 mokkáskanál ...

Folytats a blogon ... illeskriszkonyhaja.blogspot.com/2011/...

sponsored links

Keres?s