Stollen elõször...

2011-11-28

sponsored links


Eldöntöttem, az idei advent nem múlhat el saját sütésû stollen nélkül. Ne kérdezzék, miért, magyarázat nincs, valahogy beépült a fejembe a gondolat, elkezdtem recepteket nézegetni, aztán az essen&trinken szerkesztõsége minden bizonnyal  megtudta, mit is tervezek, és a decemberi lapszámba nem egy, hanem négy vagy öt stollent pakolt. Éreztem, most már nincs kifogás, halasztgatás, felejtés, sütni kell. Egyik este a fotelbe kuporodva kezembe vettem az említett újság régebbi téli lapszámait, és megint azt kellett hinnem, valaki gondol rám, megláttam ugyanis az egyszerûbb, azonnal fogyasztható, túrós tésztájú stollen receptjét, elsõ lépésként remeknek tûnt, hát így kezdõdött. Az én fejemben a stollen egy bonyolult, ügyes kezet és még ügyesebb tésztahajtogatást igénylõ süti, és bevallom, vágytam az azonnali siker lehetõségére, ezért az egyszerûbbnek tûnõ verzióra szavaztam. Éppen ezért a forma nem játszott elsõdleges, õszintén szólva másodlagos szerepet sem, a következõ körben viszont már nem passzolom a feladatot, így nyer magyarázatot a mai cím.
Izgultam azért így is, volt szaladgálás, szurkolás és megbeszélés Herr Paprikával, de végül a stollen jó volt hozzám, szép és olyan ízû lett, amilyennek elképzeltem. A recepten nem sokat változtattam, kicsit megnöveltem a túró arányát, a datolyát és a ...

Folytats a blogon ... imbisz.blogspot.com/2011/11/stollen-e...

sponsored links

Keres?s