Stefánia vagdalt

2014-04-05

sponsored links

Nagyon szeretjük a fasírtot. És a fõtt tojást is. Ez a kompozíció így duplán bejön Nekünk. Nem mellesleg azért gyorsabb is az õzgerincbe simítani a húst, mint kigombócolni.
Hozzávalók:
50 dkg darált sertés lapocka
2+6 tojás
Zsemlemorzsa
Pirospaprika
Só, Bors
2 gerezd fokhagyma
1 hagyma 
A darált hóst elkeverjük a fenti hozzávalókkal(hagymák reszelve). Fûszert ennél az ételnél tényleg nem lehet mennyiségre meghatározni. Mi fûszeresen eszünk, így néha kerül bele 1 e.k Erõs Pista is. Én áztatott zsemle helyett zsemlemorzsát rakok mindig bele annyit, hogy masszív állagot kapjak.
6 tojást sós vízbe teszünk és forrástól számított 10 percig fõzzük. Kihûtjük, megpucoljuk, végeiket egyenesre levágjuk, hogy össze tudjuk passzintani õket.
Õzgerinc formát kizsírozunk, zsemlemorzsázunk és az aljába simítjuk a hús felét. erre tesszük"hosszában" a tojásokat, majd a maradék hússal befedjük. Alufóliával letakarva, 180 fokon 1 órát sütjük, majd levesszük a fóliát és színt adunk neki.
Bármilyen fõzelékhez, majonézes salátához, krumplipüréhez vagy akár egy szendvicsbe megállja a helyét.
Én éppen tökfõzelékhez készítettem.



Folytats a blogon ... fozni-jo.blogspot.com/2014/04/stefani...

sponsored links

Keres?s