Stefánia vagdalt
sponsored links
Nagyon szeretjük a fasírtot. És a fõtt tojást is. Ez a kompozíció így duplán bejön Nekünk. Nem mellesleg azért gyorsabb is az õzgerincbe simítani a húst, mint kigombócolni.
Hozzávalók:
50 dkg darált sertés lapocka
2+6 tojás
Zsemlemorzsa
Pirospaprika
Só, Bors
2 gerezd fokhagyma
1 hagyma
A darált hóst elkeverjük a fenti hozzávalókkal(hagymák reszelve). Fûszert ennél az ételnél tényleg nem lehet mennyiségre meghatározni. Mi fûszeresen eszünk, így néha kerül bele 1 e.k Erõs Pista is. Én áztatott zsemle helyett zsemlemorzsát rakok mindig bele annyit, hogy masszív állagot kapjak.6 tojást sós vízbe teszünk és forrástól számított 10 percig fõzzük. Kihûtjük, megpucoljuk, végeiket egyenesre levágjuk, hogy össze tudjuk passzintani õket.
Õzgerinc formát kizsírozunk, zsemlemorzsázunk és az aljába simítjuk a hús felét. erre tesszük"hosszában" a tojásokat, majd a maradék hússal befedjük. Alufóliával letakarva, 180 fokon 1 órát sütjük, majd levesszük a fóliát és színt adunk neki.
Bármilyen fõzelékhez, majonézes salátához, krumplipüréhez vagy akár egy szendvicsbe megállja a helyét.
Én éppen tökfõzelékhez készítettem.