Stefánia vagdalt
sponsored links
Szilveszterkor már a sokadik stefánia vagdalt készült nálunk, de bátran állíthatom, hogy az összes eddigi közül ez sikerült a legjobban! A titok pedig egy nagyon egyszerû módosításban rejlik, amit most alkalmaztam elõször, de teljesen biztos vagyok benne, hogy a jövõben csakis és kizárólag ezzel a módszerrel fogom megsütni. Ez a módszer pedig nem más, mint a sütõzacskóban sütés.
Korábban próbálkoztam már õzgerinc formában, alufóliával, és hasonlókkal, de mindig az lett a vége, hogy amire rendesen átsült volna a vagdalt közepe, addigra az alja már szenesre feketedett - a sütõbe kifolyó zsiradékról meg már ne is beszéljünk....
A sütõzacskóban való elkészítés ehhez képest maga volt az álom, semmi feketeség, semmi szétfröccsenõ zsír és sütõsikálás.
Hozzávalók:
- 50 dkg darált sertéshús
- 10 dkg szikkadt kenyér
- 6 db tojás
- 3 gerezd fokhagyma
- só
- õrölt fûszerpaprika
- õrölt fehér bors ...