Stefánia vagdalt bacon köntösben
sponsored links
Stefánia vagdalt bacon köntösben
Bár a Stefánia vagdalt az év bármely napján fogyasztható, de mivel tojással van megtöltve, Húsvétra is kiválóan alkalmas. Elkészítésének alapja egy közönséges fasírt. Fogyasztható melegen különbözõ köretekkel, vagy fõzelékkel, de hidegen is kiváló.
Hozzávalók:
Elkészítés:
A zsemléket tejbe áztatom. 3 db tojást keményre fõzök.
A hagymákat, petrezselymet, chilit aprítom, egy tálban összekeverem a darált hússal, a szétszaggatott zsemlékkel, 1 db tojással és a fûszerekkel.
A darált húsos masszát hosszúra kinyomkodom, beleteszem a tojásokat, henger alakúra formázom. A bacon szeleteket egymás mellé egy deszkára fektetett alufóliára helyezem, rárakom a húsmasszát, a szalonnaszeleteket ráhajtom, locsolok rá olajat, betakarom a fóliával. Egy tepsibe rakom, s beteszem a 180 C fokra elõmelegített sütõbe. 60 perc után a fóliát kinyitom, s még 10 percig grillezem.
Bár a Stefánia vagdalt az év bármely napján fogyasztható, de mivel tojással van megtöltve, Húsvétra is kiválóan alkalmas. Elkészítésének alapja egy közönséges fasírt. Fogyasztható melegen különbözõ köretekkel, vagy fõzelékkel, de hidegen is kiváló.
Hozzávalók:
- 50 dkg darált sertéshús
- 1 db vöröshagyma
- 1 db újhagyma zöldjével
- 2 gerezd fokhagyma
- 4 db tojás
- 6 szál petrezselyem
- 1 db chili
- 2 db zsemle
- 0,5 dl tej
- só
- õrölt fekete bors
- õrölt csípõs paprika
- 6 szelet bacon
- 1 ek olaj
Elkészítés:
A zsemléket tejbe áztatom. 3 db tojást keményre fõzök.
A hagymákat, petrezselymet, chilit aprítom, egy tálban összekeverem a darált hússal, a szétszaggatott zsemlékkel, 1 db tojással és a fûszerekkel.
A darált húsos masszát hosszúra kinyomkodom, beleteszem a tojásokat, henger alakúra formázom. A bacon szeleteket egymás mellé egy deszkára fektetett alufóliára helyezem, rárakom a húsmasszát, a szalonnaszeleteket ráhajtom, locsolok rá olajat, betakarom a fóliával. Egy tepsibe rakom, s beteszem a 180 C fokra elõmelegített sütõbe. 60 perc után a fóliát kinyitom, s még 10 percig grillezem.