Stefánia vagdalt bacon köntösben

2017-04-14

sponsored links

Stefánia vagdalt bacon köntösben

Bár a Stefánia vagdalt az év bármely napján fogyasztható, de mivel tojással van megtöltve, Húsvétra is kiválóan alkalmas. Elkészítésének alapja egy közönséges fasírt. Fogyasztható melegen különbözõ köretekkel, vagy fõzelékkel, de hidegen is kiváló.

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált sertéshús
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 db újhagyma zöldjével
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4 db tojás
  • 6 szál petrezselyem
  • 1 db chili
  • 2 db zsemle
  • 0,5 dl tej
  • õrölt fekete bors
  • õrölt csípõs paprika
  • 6 szelet bacon
  • 1 ek olaj

Elkészítés:

A zsemléket tejbe áztatom. 3 db tojást keményre fõzök.

A hagymákat, petrezselymet, chilit aprítom, egy tálban összekeverem a darált hússal, a szétszaggatott zsemlékkel, 1 db  tojással és a fûszerekkel.

A darált húsos masszát hosszúra kinyomkodom, beleteszem a tojásokat, henger alakúra formázom. A bacon szeleteket egymás mellé egy deszkára fektetett alufóliára helyezem, rárakom a húsmasszát, a szalonnaszeleteket ráhajtom, locsolok rá olajat, betakarom a fóliával. Egy tepsibe rakom,  s beteszem a 180 C fokra elõmelegített sütõbe. 60 perc után a fóliát kinyitom, s még 10 percig grillezem.




Folytats a blogon ... eshobbychef.blogspot.com/2017/04/stef...

sponsored links

Keres?s