Stefánia torta - egy újabb, Dobos-alapú klasszikus
sponsored links
Folytatom most azon torta klasszikusok sorát, amelyek receptúrájánál nagyon érzõdik a Dobos torta hatása. (További részletek a témáról itt )
A Stefánia torta nem más, mint egy dobos lapokból álló, rokokó krémmel összetöltött torta, amelynek kakaóporral van meghintve a teteje és csokoládés édes morzsával panírozva a széle. (Dunszt Károly, Cukrászati ismeretek 2./1979) A rokokó krém a könyv szerint egy sötétebb, erõsen csokoládé ízû vajkrém, amelynek legalább 2/3, de minimum fele párizsi krém, a másik fele pedig alapvajkrém.
Az én Stefániámhoz a lapokat a klasszikus piskótarecept alapján készítettem:
Tojásonként 1 evõkanál cukorral és ugyanennyi liszttel.
6 tojásfehérjét kemény habbá vertem, hozzáadtam a cukrot és addig kevertem míg az fel nem olvadt a habban. Ekkor hozzáadtam a tojássárgákat egyenként, majd a lisztet. A lisztet ...