Stefánia sajttal és baconnel.
sponsored links
Sokszor készítek Stefánia szeletet, a közepében megbújó tojással viszont mindig az volt a gondom, hogy csakis én ettem meg, mert állítólag nagyon száraz. Ezt kiküszöbölve, volt hogy az egyik felébe fõtt tojást, a másik felébe pedig egy nagyobb darab sajtot tettem, így már mindenkinek a kedvére volt. Most viszont egy új ötlet alapján készült, és nagyon finom volt. A fûszeres darált húst elterítettem egy fólián, majd vastagon megszórtam reszelt sajttal, végül pedig baconbe tekertem, majd úgy került a sütõbe. A végeredmény pedig egy nagyon ízletes, szaftos hústekercs, melyet krumplipürével és csemegeuborkával tálaltam.
Hozzávalók:
70 dkg darált sertéscomb
2 cs szeletelt bacon (2x20 dkg)
25 dkg gouda sajt
2 db zsemle
1 db vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
só
õrölt fekete bors
1 tk ételízesítõ
csipet õrölt szerecsendió
1 db tojás (nagy)
3-4 ek Vénusz étolaj
A vöröshagymát pucoljuk meg, vágjuk fel apróra, és egy evõkanál olajon pároljuk világos zsemle színûre, majd hûtsük ki egészen.
A zsemlét öntsük fel vízzel, majd amikor már megszívta magát, alaposan nyomkodjuk ki.
A darált húshoz adjuk hozzá a kinyomkodott zsemlét, a vöröshagymát, az összepréselt fokhagymát, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg az ételízesítõvel és a szerecsendióval, majd gyúrjuk össze.
Ezután adjuk hozzá az egész tojást, és szintén gyúrjuk alaposan össze a masszát.
Egy nagyobb darab folpack fóliát terítsünk el az asztalon, majd kb. egy cm vastagságúra lapogassuk el rajta a húsmasszát, majd közvetlenül a húsmassza egyik végénél fektessük le a bacon szeleteket. (a bacon szeletek kicsit fedjék egymást, hogy feltekerésnél teljesen befedje a húsmasszát)
Ezután egy nagyobb lyukú reszelõn, reszeljük rá a húsmasszára a sajtot, majd a fólia segítségével a kezdjük el feltekerni úgy, hogy a bacon szeletekhez érve folytassuk a feltekerést.
Egy tepsit béleljünk ki sütõpapírral, majd locsoljuk meg az olajjal. Ezután óvatosan helyezzük rá a baconbe tekert hústekercset, majd fedjük le a tepsit alufóliával.
Helyezzük be elõmelegített sütõbe, és közepes hõmérsékleten pároljuk kb. 45 percig, majd vegyük le a fóliát, és süssük szép pirosra.
A sütõbõl kivéve hagyjuk pár percet hûlni, hogy szépen feltudjuk majd szeletelni.
Tálalás elõtt egy éles késsel szeleteljük fel, majd ízlés szerinti körettel, savanyúsággal, kínáljuk. Én krumplipürét készítettem hozzá, és csemegeuborkával tálaltam.