Steakkrumpli házilag
sponsored links
Nem, nem én találtam fel a hideg vizet, de jó ideje feltûnt már, hogy nem tudok úgy elmenni bevásárolni, hogy ne látnám rengeteg bevásárlókosárban a mirelit változatot - az értem, ha valaki szereti a szép egyenletesre vágott, egyenletesen sülõ, pont megfelelõ fajtájú hasábburgonyát viszonylag kevesebb veszõdség árán elkészíteni és pikk-pakk bevágni mondjuk egy fritõzbe, de az ilyen pucoljuk meg - vágjuk fel - minél rusztikusabb-annál jobb sültkrumpliért felesleges sokszoros árat kifizetni. Nem mellesleg szerintem otthoni fûszerezéssel el lehet kerülni az óhatatlan ízfokozókat és a túl sok zsiradékot is - egyszóval jobb lesz, és kész.
Én általában így csinálom:
Hozzávalók 4 személyre:
1-1,2 kg krumpli
2 evõkanál olaj
1,5 teáskanál pirospaprika
fél tk. chilipor (vagy ízlés szerint keveseb vagy több)
fél kk. õrölt rozmaring ...