STEAK, avagy óda A HENTESHEZ!
sponsored links
Akkor ez itt most a reklám helye és engedjétek meg, hogy ódákat zengjek a MészárSteak intézményérõl! Már régóta folyamatosan innen-onnan hallok Józsiról, a csodahentesrõl . Tegnap kíváncsiságom tettlegességé fajult és a jeges szélvihar ellenére elzarándokoltam az Apor Vilmos térre.
És itt következik az, hogy miért imádok henteshez járni. Egyrészt, nekem a piac és a hentes olyan, mint a többi nõnek a pláza vagy a cipõbolt. Színek, formák és ízek - illatok kavalkádja! Továbbá, mert minden egyes vásárlás egy élmény. A jó hentes kedves, segítõkész, még ha valószínûleg hülyeséget kérdezel, akkor is. Filéz, szeletel, nem ezt, hanem azt kérném , és a 4. ebbõl mit lehet készíteni kérdésnél is türelmes és ha kéred, még pár receptet is elárul. A kedvenceit. Mert a hentesnél jobban senki sem ért a húsokhoz és az elkészítésükhöz sem, szerintem. És minimum egy-két kedveskedõ szót is kap tõlük mindig az ember lánya. :)
Itt is hatalmas mosoly és segítõkészség fogadott. 2 gyönyörû, már érlelt rib eye steak szelettel gazdagodtam. Pontos és határozott utasítást kaptam, hogy ne merészeljem 5 percnél tovább sütni, mert annyi bõven elég. 2,5 -2,5 perc oldalanként. Hát jó, meglátjuk.
Hazavittem, megsütöttem és mind megettük. Tökéletes lett, épp ahogy szeretem, közepesen átsütve. Puha, szaftos... pont ...