St.Andrea Pincészet- Eger
sponsored links
Ma mĂĄr szinte közhely, hogy a jĂł bor a szĂ”lĂ”ben szĂŒletik. Ahogy a kĂŒlönlegesbor is kĂŒlönleges termĂ”terĂŒleteken. KevĂ©s olyan bormesterĂŒnk van, akire a termĂ”helyek sajĂĄtossĂĄgai irĂĄnti figyelem, a dĂ»lĂ”k szavĂĄra hallgatĂĄs inkĂĄbb jellemzĂ” lenne, mint LĂ”rincz Gyurira. EgĂ©sz sor dĂ»lĂ”szelektĂĄlt bort kĂ©szĂt, fehĂ©rben elsĂ”sorban chardonnay-bĂłl, vörösben pedig pinot noir-bĂłl, ezzel a kĂ©t - nem meglepĂ”en - burgundi fajtĂĄval igyekszik tolmĂĄcsolni az egerszalĂłki, egerszĂłlĂĄti, demjĂ©ni terĂŒletek karakterĂ©t. Az elmĂșlt Ă©vek sorĂĄn a Ferenchegy-, a KovĂĄszĂł-, a HangĂĄcs-, a Paptag-, a TĂłbĂ©rc-dĂ»lĂ” kedves ismerĂ”sĂŒnk lett, kezdjĂŒk mĂĄr megtanulni, hogy melyik ad lĂ©giesebb, melyik tömörebb, melyik minerĂĄlisabb, melyik gyĂŒmölcsösebb karakterĂ» borokat. Az elmĂșlt Ă©vben pedig a szinte kultikus helynek szĂĄmĂtĂł Nagy-Eged-hegyen is telepĂtĂ©sbe fogott, azaz Ășjabb hamarosan Ășjabb boros izgalmakra is szĂĄmĂthatunk.
A dĂ»lĂ”szelektĂĄlt tĂ©telek mellett persze birtokborok is kĂ©szĂŒlnek a St. Andrea pincĂ©szetben, melyek, fehĂ©rben Ă©s vörösben egyarĂĄnt, a fajtĂĄk Ă©s a termĂ”helyek sokfĂ©lesĂ©gĂ©bĂ”l szĂŒletĂ” harmĂłniĂĄval az egri fehĂ©r- Ă©s vörösbor karakterĂ©t, a klasszikus egri illatokat Ă©s zamatokat kĂvĂĄnjĂĄk megmutatni. A Napbor Ă©s nagytestvĂ©re, az ĂrökkĂ© fehĂ©rben, az ĂldĂĄs Ă©s a MerengĂ”, mindkettĂ” egri bikavĂ©r, vörösben.
Boraiban LĂ”rincz Gyuri a fajtĂĄk Ă©s a dĂ»lĂ”k mellett a modern technolĂłgiĂĄkat, a hosszan tartĂł kisfahordĂłs Ă©rlelĂ©st Ă©s a tradicionĂĄlis pincemĂ»veleteket is elegĂĄnsan ötvözi. A biodinamika hĂve a szĂ”lĂ”ben Ă©s a pincĂ©ben egyarĂĄnt, vörösborait pĂ©ldĂĄul kizĂĄrĂłlag tojĂĄsfehĂ©rjĂ©vel derĂti.
LĂ”rincz György, ahogy borai is, kĂŒlönleges ember. Finom szavĂș, figyelmes, kreatĂv. Ăs a borszeretĂ”k szerencsĂ©jĂ©re, borĂĄsz.
LĂ”rincz György, ahogy borai is, kĂŒlönleges ember. Finom szavĂș, figyelmes, kreatĂv. Ăs a borszeretĂ”k szerencsĂ©jĂ©re, borĂĄsz.
Az Egri borvidĂ©k lankĂĄin folytatjuk borbarangolĂĄsunkat. A borvidĂ©k pincĂ©szetei közĂŒl a legkivĂĄlĂłbb a St.Andrea PincĂ©szet Ă©s borai! A birtok tulajdonos-borĂĄsza, Dr LĂ”rincz György, szemĂ©lyesen mutatja be a borvidĂ©ket, a pincĂ©t Ă©s kivĂĄlĂł borait, amelyek mellĂ© ChefĂŒnk,Fodor SĂĄndor komponĂĄl Ănyenc menĂŒsort.
MĂĄjus 27. kedd 19:00
St.Andrea borvacsora
CsodĂĄlatos borokat kĂłstolunk, hozzĂĄ illĂ”, Ănyenc menĂŒsor kĂsĂ©retĂ©ben, a pincĂ©szet tulajdonos borĂĄszĂĄnak szakĂ©rtĂ” közremĂ»ködĂ©sĂ©vel.
IstenhozottpohĂĄr:
PezsgĂ” 2010
Szeretettel rozé 2013
Napbor 2012
ĂrökkĂ© 2011
ĂldĂĄs 2011
HangĂĄcs 2011
MerengĂ” 2009
Szeretettel vĂĄrjuk!
SzoljĂĄr Csaba ĂŒzletvezetĂ”, Fodor SĂĄndor Chef Ă©s a Solier Cafe csapata
BIZTOSĂTSA HELYĂT ASZTALFOGLALĂSSAL!
06-20-396-55-12
A borvacsora ĂĄra: 9.900,- Ft
St.Andrea borvacsora
CsodĂĄlatos borokat kĂłstolunk, hozzĂĄ illĂ”, Ănyenc menĂŒsor kĂsĂ©retĂ©ben, a pincĂ©szet tulajdonos borĂĄszĂĄnak szakĂ©rtĂ” közremĂ»ködĂ©sĂ©vel.
IstenhozottpohĂĄr:
PezsgĂ” 2010
Szeretettel rozé 2013
Napbor 2012
ĂrökkĂ© 2011
ĂldĂĄs 2011
HangĂĄcs 2011
MerengĂ” 2009
Szeretettel vĂĄrjuk!
SzoljĂĄr Csaba ĂŒzletvezetĂ”, Fodor SĂĄndor Chef Ă©s a Solier Cafe csapata
BIZTOSĂTSA HELYĂT ASZTALFOGLALĂSSAL!
06-20-396-55-12
A borvacsora ĂĄra: 9.900,- Ft