Spórolós vacsora: póréhagymával töltött burgonya
sponsored links
Az egyszerû ételeknek van egyfajta bája. A burgonya önmagában elég szürke étel, mégis néhány hozzávalóval isteni fogást lehet belõle komponálni. Most póréhagyma és kevés krémsajt jutott bele. Isteni húsmentes fogás lett. És most nem mellékesen húsmentes. Körete pedig sör és saláta volt!
Sült burgonya póréhagymával töltve
Hozzávalók 2 személyre:
2 db nagyobb burgonya, 1 póréhagyma, 1 kanál vaj, petrezselyem, oregánó, 1 tojás, 2 evõkanál krémsajt
A burgonyát mossuk meg és héjastul süssük puhára a sütõben. Közben karikázzuk fel a póréhagymát és pároljuk meg kevés vajon. A megsült burgonyákat vágjuk hosszában félbe és kaparjuk egy tálba a belsejét. Keverjük hozzá a párolt póréhagymát, fûszerezzük oregánóval, petrezselyemmel, csipetnyi sóval. Adjuk hozzá a krémsajtot és a tojást is. Töltsük meg a kikapart burgonyát ezzel a masszával és tegyük vissza a sütõbe még 10 ? 15 percre.
Fogyasztható önmagában salátával, vagy húsos étel köreteként.
Hasonló bejegyzések:
Bianco hal citromos burgonyamártásban
Márványos muffin, nutellával
Egy tál india: Csicseriborsó, burgonya bádzsi
Citromos csirkemell olívabogyós, póréhagymás raguval