Spéculoos

2011-12-04

sponsored links


A Spéculoos nem is feltétlenül karácsonyi keksz Hollandiában, Belgiumban és Franciaországban (fõleg északi részen). Egész évben szívesen fogyasztják teába mártogatva. Alapanyagként is szívesen használják fel pohárdesszertekhez mascarpone mellé vagy akár tortaalapnak és egyéb süteményekbe is. Olyan ez nekik mint nekünk a Pilóta keksz, vagy Erdélyben az Eugenia. 
A hagyomány szerint viszont Mikulás napjához kötik külföldön is a sütését és országtól függõen lehet nagyon fûszeres vagy például Belgiumban alig használnak fel fûszert, inkább a mandula dominál.
Néhány hete francia kolléganõm meg is kérdezte, hogy vajon ismerem-e ezt a kekszet, mert az õ gyerekei imádják és hogy vajon kapható-e Magyarországon. Hát bevallom nem kutattam utána, hogy kapható-e, inkább ...

Folytats a blogon ... www.colorsinthekitchen.com/2011/12/sp...

sponsored links

Keres?s