Spárgával töltött csirke
sponsored links
Azt hiszem megtaláltam a 2012-es tavasz kedvenc fogását. A spárgáról már nem tudok több jót mondani, annyit beszéltem róla, fõztem vele idén, hogy 1. Geri szerintem soha többé nem eszik 2. egy spárgatermesztõnek most már tutira be kellene szponzorálnia. A tavasz másik, számomra nagy kedvenc hozadéka az újkrumpli, úgyhogy ideje azt is az egekbe magasztalni. A fõzésére egy rendkívül egyszerû, Jamie Oliver féle módszert alkalmazok, megmosom, majd bedobálom õket egy mûanyag, mikró-kompatibilis tálba, lefedem átlátszó fóliával, majd a mikróban puhítom át 5-10 perc alatt. Zseniális módszer, és még a mikro is örül, hogy végre nem csak melegítem benne az ételt. Utána már csak annyi vele a teendõ, hogy kevés olívaolajon, forró serpenyõben megpirítom, mert persze pirultan a legjobb. Na, de mielõtt leírnám a komplett receptet, spárgával töltött csirkérõl van szó, újkrumplival, spárgával és hollandi mártással.
Spárgával töltött csirke (hozzávalók - 2-4 fõre):
1 nagy bõrös csirkemell, kicsontozva
10-12 db zöldspárga (a fõzéshez 1 csipet só és 1 csipet cukor) ...