Spárgás tárkonyos Capunti Casarecci
sponsored links
Ez a nyitott orsó formájú tészta szinte kínálja magát a spárgához.
Most már nálunk is kapható ez a durum lisztbõl készült olasz tészta.
Amikor a meglévõ zöldség a kiindulási pont és szabadon választunk a meglévõ tészta tartalékaink közül igen szerencsés párosítások jöhetnek létre. Eddig a capunti formájú tésztát mindig valamilyen paradicsomos, vagy tejszínes szósszal készítettem, mivel a belseje, kifejezetten ezekhez illik bordázott felületével. Illetve szolgálja a szósz felszívódását. Kiderült, hogy a vajas spárgával is kitûnõ párost alkot. Az orosz tárkony pedig nagyszerû friss ízt ad, de nem nyomja el a spárgát sem. Ugyanígy megfelelõ zöld-fûszerek a petrezselyem zöldje, turbolya, és a menta.A
2 személynek:
250g Capunti Casarecci tészta
50-60 g vaj ...