Spárgás sült hering cheddaros-füstölt trappistás mornay köntösben
sponsored links
A fástalanított, megtört spárgasípok helyett legközelebb csak a zsenge rügyeket használnám (a maradék meg menjen levesbe), egyébként elõrebocsátom, egész ütõs kompozíció lett, csak a hal miatt, kicsit szálkás:)
Amit mûveltem: fél köteg zöld spárgát, ahol engedte, keresztbe törtem, zöldséggyaluval karcsúsítottam, majd nyírfacukros, vajas, sós, citromos vízben elõfõztem bõ 4-5 percig, aztán jéghideg vízzel blansíroztam, félretettem.
A mornay mártáshoz fél ek update master mixbõl és ugyanennyi sima lisztbõl, fõzõtejszín és tej keverékével sóval, borssal, meg szerecsendióval, ha (megtaláltam volna) egy fél ek vajon besamelt készítettem, beoltottam egy kis mélysárga, érett, reszelt cheddarral, majd némi hûlés után 1,5 ek light tejföllel, 1 tojássárgájával lazítottam a szószt.
A sült hering konzerv formájában állt rendelkezésre, eltávolítottam a gerincét, meg az alattomosabb Y-szálkákat, és a fûszeres bõrét, amit menetközben, amúgy is kígyóként vedlett le magáról. Citromlével lecsepegtettem, majd a mártásba kevertem a ...