Spárgás rizstészta
sponsored links
Nagyon szeretünk mindenféle tésztaételt, a fekete rizstészta látványban kissé feldobja ezt az egyszerû fogást :)
Hozzávalók( 2 személy részére): 20 dkg fekete vagy fehér rizstészta, 10 szál zöld spárga, 15 dkg csemegekukorica, 15 dkg garnéla, 10 dkg vaj, 5 evõkanál minõségi fehérbor, 3 cikk fokhagyma, néhány karika csípõs paprika, 2 dl fõzõtejszín, só, bors, kis csokor kapor, zöldcitrom a tálaláshoz.
Hozzávalók( 2 személy részére): 20 dkg fekete vagy fehér rizstészta, 10 szál zöld spárga, 15 dkg csemegekukorica, 15 dkg garnéla, 10 dkg vaj, 5 evõkanál minõségi fehérbor, 3 cikk fokhagyma, néhány karika csípõs paprika, 2 dl fõzõtejszín, só, bors, kis csokor kapor, zöldcitrom a tálaláshoz.
Elkészítése: a rizstésztát egy mély tálba helyezzük, leforrázzuk annyi forró vízzel ami ellepi, 15 percig hagyjuk ázni, majd leszûrjük. A finomra aprított fokhagymát megfuttatjuk a vajon, hozzáadjuk a 2 ? 3 cm hosszúságúra szeletelt spárgát, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a fehérbort, roppanósra pároljuk, majd hozzáadjuk a leszûrt csemegekukoricát, összeforrósítjuk. A konyhakész garnélát sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a csípõspaprikát, kevés vajon 2 ? 3 perc alatt megpirítjuk, a spárgához adjuk, felöntjük a tejszínnel, összeforraljuk, beleforgatjuk a rizstésztát, a finomra aprított kaporral megszórva, zöld citrom karikákkaltálaljuk.
Megjegyzés: Rizstészta helyett normál tésztával is készíthetjük.