Spárgás rizottó - zöld színskála a tányéron
sponsored links
Tudatos, és népnevelõ hobbiszakácsként igyekszem a szezonalitás mentén ügyködni a konyhában és a blogon egyaránt (így ha pl. medvehagymától zöldellenek a piacok, akkor arról én is idõben megemlékezem), de minden igyekezetem ellenére néha a kettõ szétcsúszik, s így elõfordulhat, hogy egy novemberi disznóvágásról csak áprilisban jön a beszámoló, vagy a karácsonyi ehetõ ajándékok receptjeit csak újévben teszem közzé. Egész májusban, sõt még júniusban is spárgalázban égtem, rengeteg receptet kipróbáltam, és nem fogom pont a legjobban sikerültet kihagyni a sorból, csak mert már július van. Akinek van füle, hallja, és akinek van szeme, az még most is talál a piacokon elvétve egy-egy standon zöldspárgát. Ha hülyének néz a kofa, csak mondjátok, hogy egy idióta blogger tehet róla, vállalom. De ha megcsináljátok ezt a rizottót, nem fogtok csalódni.
Hozzávalók
- 1/2 kg zöldspárga
- 1 ek vaj
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 2 dl rizottó rizs (pl. arborio)
- kb. 6 dl zöldségalaplé (ez most igazi zöldségleves alaplével készült, és mily meglepõ, határozottan jobb, mintha leveskockát használtam volna)
- 1 dl fehérbor ...