Spárgás risotto

2014-03-22

sponsored links

Tavasz van, tagadni sem lehet, jönnek a friss idényzöldségek. Tegnap a piacon a kedvenc árusomtól kértem tanácsot, mivel fõzzek ma risottot, õ mondta, hogy spárgából, és mivel ezt a zöldséget még sosem ettem, kíváncsi voltam az ízére is, hát megfogadtam a tanácsát! Nagyon finomságos.
Mivel frissek még, sok tisztogatnivaló nincs rajtuk, a "csipkés" részt csak meg kell mosni, míg a fehér részét burgonyahámozóval kell kicsit lefaragni.

Hozzávalók 2 fõre:
130 g spárga
170 g risotto rizs
1 újhagyma
húsleves
50 g vaj
reszelt parmezán
kevés olivaolaj

Az eljárás még mindig ugyanaz. A húslevest én vegetával csinálom. Felteszem a vizet fõni, és ízesítem bõven vegetával. Ezt forrásban kell tartani az étel elkészültéig. A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, ugyanezt megtesszük a spárgákkal is, ahogy fentebb írtam, és ezt is apró karikákra vágjuk, és csak a végeit hagyjuk egészben.


Egy lábasban olajat forrósítunk, beledobjuk a hagymát és a spárgát is, és kissé megpirítjuk, hozzádobjuk a rizst is, átforgatjuk, pirítjuk kissé, majd felöntjük kevés húslevessel, kevergetjük, és szedõkanalanként adagolva hozzá a forró levest addig fõzzük folyamatos kevergetés közben, míg a rizs meg nem puhul.


Ezután hozzááadjuk a vajat, krémessé keverjük, bõven adunk hozzá a reszelt parmezánból is, majd tálaljuk. Parmezánfüggõk tálaláskor is szórhatnak rá, bár párom szerint már felesleges. Õ tudja, én szórtam rá és nem bántam meg!





Ha ez elsõ fogásnak készül, elegendõ a rizsmennyiség, mi nem ettünk utána semmit, de így is jóllaktunk! Nagyobb bendõjûek emeljék a mennyisgégeket!
Más risotto receptekért gyertek ide:


Folytats a blogon ... cheffeleseg.blogspot.com/2014/03/spar...

sponsored links

Keres?s