Spárgás pite
sponsored links
Hozzávalók 35 x 15 cm-es formához
A tésztához
20 dkg liszt
7 dkg vaj
1 tojás
fél kávéskanál só
2-3 teáskanál tejföl
A töltelékhez
30 dkg tejföl
0,5 dl tej
2 tojás
3 dkg reszelt sajt
1 csapott teáskanál só
õrölt fekete bors
30 dkg zöld spárga
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, félórát hideg helyen pihentetjük.
A spárgasípok végérõl a fás rész levágjuk, majd enyhén sós vízben félpuhára pároljuk.
A formát vajjal vékonyan kikenjük, azután kibéleljük a tésztával.
A töltelék hozzávalóit kikeverjük, a formába öntjük és keresztben rárakjuk a spárgát.
200 fokos sütõben addig sütjük, amíg a töltelék meg nem szilárdul.