Spárgás - paprikás quiche
sponsored links
Itt a tavasz és egyben a spárga szezon is. Együk amíg van belõle. Én egyébként is azt vallom, hogy mindig azt kell enni, aminek épp szezonja van. Most gyúrtam a tésztát is magam, korábban leveles tésztát használtam. Azt hiszem maradok a saját készítésûnél :)
A tésztához:
15 dkg liszt
12 dkg vaj
1 tojás
1 tt só
1 ek víz
A hozzávalókat gyorsan összegyúrjuk, majd a tésztát folpackba csomagoljuk és hûtõbe tesszük kb fél órára. Majd lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk, belesimítjuk a piteformába, alufóliát teszünk rá és sütõbabot vagy bármilyen más hüvelyest és elõmelegített 200 fokos sütõben 10 percig sütjük. Majd levesszük a fóliát, a tésztát megkenjük tojással és további 5 percig sütjük.
A töltelék:
15 dkg zöld spárga
fél piros kaliforniai paprika vékonyan felszeletelve
10 dkg füstölt szalonna kockára vágva
2 szál újhagyma karikára vágva
5 dkg sós sajt - feta
3 db tojás
2 dl tejföl
só, bors, római kömény
A spárga fás részeitõl megszabadulunk: egyszerûen a két végénél fogva meghajlítjuk és ott törik el, ahol a fák. s rész kezdõdik. Ezután sós vízben 15 percig fõzzük, majd hideg vízzel leöblítjük és szárazra töröljük.A szalonnát az újhagymával lepirítjuk, majd a tejfölhöz keverjük. A tojásokat felverjük és összekeverjük a tejfölös masszával és fûszerezzük.
Az elõsütött tésztán elrendezzük a spárga és a paprika csíkokat, a sajtkockákat és ráöntjük a tölteléket és 180 fokos sütõben 25-30 percig sütjük. Salátával kínáljuk.
Jó étvágyat hozzá!