Spárgás palacsinta ricotta-s krémmel és parmezánnal
sponsored links
Május a spárga hónapja, ilyenkor temérdek mennyiségben találhatunk belõle a zöldségeseknél vagy a piacon. Ha egészben kell elfogyasztani, akkor az én kedvencem a zöld, még zsenge spárga (ezt még nyersen is sokszor elrágcsálom), amikor még ebben az állapotban van nem is nagyon kell pucolni, így takarékosabb, mint a fehér vastag szárú testvére. A spárgának temérdek jó tulajdonsága van, pl. ízületi és idegi problémák esetén is használják, gyulladások csökkentésére, fájdalmak csillapítására is megfelelõ, ásványi anyagokban gazdag, kalciumot, vasat, káliumot, foszfort tartalmaz, és remek forrása az olyan nyomelemeknek is, mint a molibdén és a fluor. Nátriumban szegény. Összetétele folytán lúgos kémhatású, tehát semlegesíti szervezetünk esetleges savasságát. C, E, A, K, és többféle B-vitamin tartalma is van. Fogyasztása kismamáknak is javasolt. Szóval együnk csak belõle minél többet!
Hozzávalók a 4 adag (8db) palacsintához:
Hozzávalók a 4 adag (8db) palacsintához:
- 100g liszt
- só
- 250ml tej
- 1-2 tojás
- 600g spárga
- só
- egy csipet cukor ...