Spárgás falatkák
sponsored links
Készen vásárolt leveles tésztából percek alatt az asztalra varázsolható, tavaszi ízvilágú falatkák.
Hozzávalók (3 - 4 személy részére): 30 dkg konyhakész leveles tészta, 1 tojás, 2 evõkanál tej, 6 - 7 szál spárga, 3 - 4 evõkanál friss vagy fagyasztott zöldborsó, 10 dkg reszelt sajt, só, bors.
Elkészítése: A tojást sózzuk, borsozzuk, a tejjel habosra verjük. A konyhakész leveles tésztából sütemény kiszúróval virág vagy kör formákat szaggatunk, a közepét leheletnyire bemettszük kereszt formában, megkenjük a tojással, megszórjuk az 1 cm- es hosszúságúra szeletelt spárgával, a zöldborsóval, sütõpapírral bélelt tepsiben, 200 fokra melegített sütõben kb 10 perc alatt aranybarnára sütjük, az utolsó két percben rászórjuk a reszelt sajtot.
Elkészítése: A tojást sózzuk, borsozzuk, a tejjel habosra verjük. A konyhakész leveles tésztából sütemény kiszúróval virág vagy kör formákat szaggatunk, a közepét leheletnyire bemettszük kereszt formában, megkenjük a tojással, megszórjuk az 1 cm- es hosszúságúra szeletelt spárgával, a zöldborsóval, sütõpapírral bélelt tepsiben, 200 fokra melegített sütõben kb 10 perc alatt aranybarnára sütjük, az utolsó két percben rászórjuk a reszelt sajtot.