Spárgás-cukkinis spagetti
sponsored links
Nyugati szomszédunknál - a sógoroknál - ilyentájt már megérkeznek a spárgák elsõ követei. Sõt fogalmazhatunk úgy is, valóságos (korai)spárga-szezon van! Én az egyik szabadnapon, egy viszonylag könnyen elkészíthetõ, könnyû ebédre kívántam, amit persze - mert még tart - a böjt alatt is lehet enni.
2 kisebb cukkini,
0,5 kg zöld spárga,
fél kg spagetti,
olívaolaj, só, bors,
2 gerezd fokhagyma,
kevés balzsamecet,
1 pohár tejföl,
1 pohár tejföl,
1-2 levél friss bazsalikom.
Elkészítés:
Felkarikázzuk a cukkinit, felteszünk a spárgának egy kis vizet melegedni. A cukkinik mindkét oldalát olívaolajban megsütjük, a spárgák végét kb. 4-5 cm hosszan meghámozzuk, majd rövid ideig lobogó vízbe tesszük. Idõközben megfõzzük a spagettit is. A cukkini sütésébõl visszamaradt olívaolajon apróra vágott fokhagymát pirítunk, egy kis balzsamecetet adunk hozzá, visszarakjuk a cukkinit és a feldarabolt spárgát. Egy pohár tejföllel, friss bazsalikommal, ízlés szerint sóval, borssal összeforraljuk. Ha elkészült, a spagettire tálaljuk a cukkinis-spárgás ragut.
2013: Húsvéti fonott kalácsok
2012: Rókagombás-medvehagymás csirke
2011: Fûszeres-mézes sült csirkeszárny
2013: Húsvéti fonott kalácsok
2012: Rókagombás-medvehagymás csirke
2011: Fûszeres-mézes sült csirkeszárny