Spárgás-cukkinis mini macaroni
sponsored links
A Barátnõmtõl kapott spárga fejecskéi (sípjai) koronázták meg ezt a tésztát.
Tettem még hozzá cukkinit, citrommal fûszereztem, meg sok petrezselyemmel.
Spárgás-cukkinis tészta
Hozzávalók
1 adag spárga sípjai (kb 4-5 cm)
1 kisebb cukkini
2 ek olívaolaj
2 ek vaj
1 kezeletlen citrom héja és leve
1 csokor petrezselyem (friss)
só
frissen õrölt bors
+
500 g mini macaroni
2 ek olívaolaj
só
(fõzõvizet ne öntsük ki)
tálaláshoz
sajt
- A cukkinit megmostam, megtöröltem és körszeletekre vágtam.
- A spárga csúcs részét -a sípok kivételével- felszeleteltem (lásd kép).
- Az olívaolajat és vajat összeolvasztottam.
- A cukkini karikákat, a spárga karikákat és a sípokat rádobtam.
- Megszórtam a petrezselyemmel, sóztam és tekertem rá borsot.
- Elzártam a tüzet és fedõvel leborítottam.
(Nem pároltam, nem fõztem meg, nyersen hagytam, éppenhogy átforrósítottam.)
- Megfõztem a szokásos módon a tésztát.
(Kb. 4 liter víz, 1 ek só, 10 perc fõzés.)
- Leöntöttem a fõzõvizet, de a tésztát jó szaftosan hagytam, a fõzõvízbõl pedig eltettem egy pohárnyit.
- Ráborítottam a zöldségeket, összekevertem és lefedtem a tálalásig.
(Ez annyi idõ, amíg tányérokat, evõeszközöket, szalvétát teszek az asztalra és gyertyát gyújtok.)