Spárgás csirkeszelet sajtosan
sponsored links
Ismerkedés a spárgával. Vásároltam egy csomaggal, és a felébõl készítettem egy könnyû, egyszerû húsos fogást. Semmi extra, csak egy kis csirke, spárga, és sajt. Sós vízben fõtt újkrumpli körettel kínáltam.
A kicsit egészségesebb kategória tagja, nem tartalmaz tojást, lisztet.
Hozzávalók 4 fõre:
*1 nagy pár csirkemell filé
*25 dkg spárga
*1 tk csirke fûszersó
*10 dkg sajt
*3-4 ek olaj a sütéshez
A megtisztított mellet vékony szeletekre vágjuk, klopfolóval egy kicsit megütögetjük, meghintjük a fûszersóval. A spárgát megtisztítjuk, majd gyöngyözõ vízben 5-7 perc alatt megfõzzük, hideg vízre szedjük, és lecsepegtetjük. A sütõt elõmelegítjük. Egy serpenyõben pár evõkanál olajat forrósítunk, majd a csirkék mindkét oldalát megsütjük rajta. Egy sütõpapíros tepsibe fektetjük a húsokat, rárakunk pár szál spárgát, és megszórjuk bõven reszelt sajttal. 180 fokos sütõbe toljuk annyi idõre, míg a sajt megolvad rajta. Ez csupán pár perc. Melegen, sós vízben fõtt krumplival, esetleg rizzsel kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.