Spárgás-baconös frittata muffin formába.
sponsored links
Továbbra is tart a spárga õrületem, így ma a reggeli szintén spárgából készült. Igaz jobban szeretem a zöld spárgát, mint a fehéret, mert az zsengébb és biztosan nem fás, de sajnos most csak fehéret sikerült beszereznem. Kicsit óckodtam is tõle, de mivel elõre elterveztem, hogy ma frittatát sütök, így mégiscsak belekerült a kosaramba. Az alapötletet hogy muffin formába süssem meg, megint csak a GoodFood magazinból lestem el. Igaz a hozzávalókon a saját ízlésemre változtattam, de a végeredmény így is nagyon finom volt. Elõször is a spárgát vettem kezelésbe, és azzal kezdtem, hogy a bimbókat levágtam, majd a szárakat hámozóval kicsit vastagabban megtisztítottam. Ennek köszönhetõen a spárga egyáltalában nem maradt fás. (lehet e-nélkül sem maradt volna az, de biztosra akartam menni) Aztán szépen összeállítottam a kis muffinokat, és már mehettek is a sütõbe. Pikk-pakk elkészültek, és már hozzá is láthattunk a falatozáshoz. Paradicsomsalátát készítettem hozzá, és így együtt igazán kedvemre való reggeli kerekedett belõle. Nem csak melegen, de hidegen is fogyasztható, így akár becsomagolhatjuk tízóraira, vagy éppen magunkkal vihetjük egy piknikezés alkalmával.
Hozzávalók 12 darabhoz:
12 szelet bacon
1 cs spárga
1 db lilahagyma
5 db tojás
1 dl tejszín
10 dkg füstölt sajt ...