Spárgaszuflé: a spárga felemelkedése és bukása
sponsored links
Bevallom, mindig is felesleges buzulásnak tartottam a szuflékészítést. Minek felfújni pl. a csokit, amikor abból kiváló browniet lehet sütni? A Yorkshire pudding létjogosultságát pl. a mai napig tagadom. De be kellett látnom, hogy szuflét készíteni kifejezetten szórakoztató foglalatosság: az ember összevissza keverget mindent, amit a végén összeönt, formákba tölt és mindezt azért, hogy a végén szemtanúja lehessen egy kétes, ám annál gyorsabb kimenetelû erekciónak: sokat küszködünk pár centi felemelkedésért, amit utána azonnal fel kell szolgálnunk, mielõtt a produktumunk petyhüdésnek indul. Hogy megéri-e, azt mindenki döntse el maga.
Így néz ki a szuflé 10 perccel a sütõbõl való kivétel után. Amikor a rátettem az asztalra, hogy befotózzam, akkor még legalább 4 centivel magasabb volt. Sajnos ez a képen már nem látszik, de azért bízom az olvasó képzelõerejében.
Hozzávalók (kb. 6 formához):
- 300 gramm fehér spárga
- 5 deka vaj (plusz a formák kikenéséhez)
- 4 ek finomliszt
- 2 dl tej + 1 dl tejszín (vagy 3 dl zsíros tej) ...