Spárgaszezon - mindjárt vége!
sponsored links
Gyerekkoromban nem találkoztam a spárgával. Biztos lehetett akkor is kapni, de anyukámnak valahogy nem került az útjába. Pedig õ már akkor is készített krémleveseket, praktikus okokból. Ugyanis az öcsémmel együtt válogattuk-turkáltuk ki a zöldségeket, amitõl érthetõ módon idegbajt kapott. Aztán az egyik NDK-s fizetõvendég hozott neki konyhai robotgépet (amin botmixer is volt) és ezt bevetve onnantól mi krémleveseket ettünk. Mindenfélét és nagy örömmel.
Szóval, felnõtt koromban próbáltam ki elõször a spárgát, rögtön meg is szerettem. Legnagyobb kedvencem a Bacon-be tekert, füstölt sajtos, sütõben sült változat, de már sokféleképpen elkészítettem.
Most a legegyszerûbb krémleves receptjét hoztam, ami garantáltan kicsik és nagyok kedvence lesz. És mivel össze van turmixolva, így a szezon végén már az esztétikailag kifogásolható darabokat is simán felhasználhatjuk hozzá
Spárgakrémleves
Hozzávalók 4 fõre: ...