Spárgapüré céklával
sponsored links
Hozzávalók:
- 0.5 kg zsenge zöld vagy fehér spárga
- 2 dl bio cékla ivólé vagy 1 db ökölnyi nagyságú fõtt bébi cékla
- Fûszerek: só, gyömbér, citromlé, lizin/xukor0stevia/1 tk. méz (AIP) (vagy-vagy), bio citrom reszelt héja; nem AIP-osok tehetnek bele csípõs paprikát
- 2 ek. olívaolaj
- Kiegészíthetõ vágott zöldekkel, mint pl. újhagyma, uborka
Elkészítés:
- A spárgák fás szárát levágjuk, majd a az összes zöldet puhára fõzzük.
- Leöntjük a fõzõlevet, de kb. 1 dl-nyit hagyunk, hogy ezzel lehessen turmixolni. Természetesen érdemes várni, legalább amíg langyos nem lesz a spárgánk.
- Ízlés szerint fûszerezzük a turmixolt spárgát, tovább forgatjuk a gépet, majd a végsõ keverés a céklával történjen.
Javaslom AIP chapatival a fogyasztását, …, paleosok szabadabban választhatnak a lepények vagy kenyerek közül;
ketogén köretnek is elfogadható!