Spárgapörkölt spenótos gombóccal (paleo)
sponsored links
A spárgapörkölt szerepel már a blogon, ide kattintva megtalálható. A köret pedig készült már medvehagymás változatban is szalvétagombócként elkészítve, itt található a receptje.
a gombóchoz 4 fõre:
30 dkg Totu
5 dkg bébi spenót
1 dl víz
2 dkg kókuszolaj
2 tojás
2 evõkanál nyílgyökérliszt
1 evõkanál kókuszliszt
2 evõkanál útifû maghéj
törött bors
só
A körethez a Totut, a spenóttal, a vízzel, a tojásokkal, a kókuszolajjal, a sóval és a törött borssal botmixerrel turmixoljuk, nem baj ha kicsit darabos marad, jobban visszaadja majd a túró élményét. Hozzákeverjük a kókuszliszttel, nyílgyökér liszttel elkevert útifû maghéjat. 10-15 percig állni hagyjuk. Ezalatt felmelegítjük a vizet. Amikor gyöngyözni kezd a víz (nem kell forrnia, és közepes láng is elég a fõzéshez) a masszát gombócokká formázzuk. A vízbe rakjuk. addig fõzzük, amíg feljönnek a víz színére + még 3-5 percig. A pörkölt mellé kínáljuk.
A facebookon is követhettek, itt tudtok csatlakozni hozzám. Ne feledjék, hogy csak akkor jelennek meg a bejegyzéseim nálatok, ha a Követed lehetõségre is rákattintatok.
A Google+-on itt tudtok csatlakozni hozzám.
Létrehoztunk egy új paleos receptes csoportot, ha van kedvetek csatlakozni hozzánk itt megtehetitek: https://www.facebook.com/groups/523183661193999/ A ti ötleteiteket, receptjeiteket is várjuk!