Spárgamousse tortácskák gyömbéres rebarbarazselével és eperhabbal
sponsored links
Végre tombol az eperszezon! Hétvégén majdnem epermérgezést kaptam, de már annyira vártam! Alig tudtam megmenteni egy tálkával, hogy aztán majd valamilyen édességben végezzék. Vasárnap délután aztán papírt és tollat ragadtam, nem azért, hogy verset írjak, csupán elkezdtem tervezni ezeket a tortácskákat. Hiba volt viszont azt hinnem, hogy másnap én majd ezt egy az egybe úgy fogom megvalósítani, ahogyan képzeltem.
Eredetileg alapnak egy sima vizes piskótát akartam sütni, helyette azonban mandulás piskóta lett. Erre került aztán a vaníliás fehérspárga mousse, igen nem tévedés. Persze kicsit féltem tõle, de ugye aki mer, az nyer. És én most tényleg nyertem. A spárgamousse közepébe gyömbéres rebarbarazselé került, ezt pedig lefedtem egy adag eperhabbal. Mi maradt ki belõle? Elvileg rebarabara panna cotta lett volna a közepén eperzselével, és ezen az eperhab, de a tejszín mennyisége kicsit eltántorított, így kidobtam a panna cotta-át. Habcsókkal, eperchipsszel és...
Eredetileg alapnak egy sima vizes piskótát akartam sütni, helyette azonban mandulás piskóta lett. Erre került aztán a vaníliás fehérspárga mousse, igen nem tévedés. Persze kicsit féltem tõle, de ugye aki mer, az nyer. És én most tényleg nyertem. A spárgamousse közepébe gyömbéres rebarbarazselé került, ezt pedig lefedtem egy adag eperhabbal. Mi maradt ki belõle? Elvileg rebarabara panna cotta lett volna a közepén eperzselével, és ezen az eperhab, de a tejszín mennyisége kicsit eltántorított, így kidobtam a panna cotta-át. Habcsókkal, eperchipsszel és...