Spárgaleves kolbász chipsszel.
sponsored links
Az ebéd megint csak a számunkra megunhatatlan spárgából készült, most éppen egy egyszerû krémleves formájában. Én valahogy a zöld spárgát jobban szeretem mint a fehéret, mert az íze lágyabb, és a zöld biztosan nem fás. Mivel magában a spárga kevésnek bizonyult volna a leveshez, így került bele még egy zsenge cukkini, és egy csomag újhagyma is. A selymesen krémes leveshez pedig nagyon jól illett a füstölt kolbászból készült chips.
Hozzávalók:
1 cs zöld spárga
1 db zsenge cukkini
1 cs újhagyma
só
2 tk ételízesítõ
õrölt színes bors
csipetnyi szerecsendió
2 dl Meggle fõzõkrém (v. fõzõtejszín)
8 dl víz
2 ek olívaolaj
20 dkg füstölt kolbász
A spárgát hajlítsuk meg, törjük le a fás részét, de ne dobjuk ki, majd alaposan mossuk meg. Ezután vágjuk le a bimbókat, és tegyük félre. A szárrészt pedig vágjuk kisebb darabokra.
A cukkinit mossuk meg, majd vágjuk fel kisebb kockákra. Az újhagymát vékonyan szeleteljük fel. (A zöld szárrészébõl is vágjunk egy keveset hozzá.)
Egy edénybe hevítsük fel az olívaolajat, majd adjuk hozzá a felszeletelt újhagymát, és pároljuk pár percig.
Ezután adjuk hozzá a feldarabolt spárgaszárat, és a cukkinit, szórjuk meg az ételízesítõvel, õröljünk rá borsot, majd keverjük össze, és pároljuk pár percig.
Ezután öntsük fel a vízzel, ízlés szerint sózzuk, szórjuk meg a szerecsendióval, adjuk hozzá a félretett spárga fás részét, és fõzzük puhára a zöldségeket.
Amikor a spárga és a cukkini puhára fõt, vegyük ki a levesbõl a fás spárgaszárat és dobjuk ki.
Egy kisebb edénybe merjünk át a lébõl 2-3 merõkanálnyit, tegyük bele a félretett spárgabimbókat, és pár perc alatt fõzzük roppanósra. Ezután szedjük ki a fõzõlébõl, és tegyük félre.
A fõzõlevet ezután öntsük vissza a levesbe, majd botmixerrel pépesítsük a zöldségeket.
Amikor a leves már jó krémes állagú, keverjük hozzá a fõzõkrémet (v. fõzõtejszínt), tegyük vissza a tûzre, és kevergetve melegítsük forráspontig, de fõzni már nem kell.
Ezután tegyük bele az elõzõleg roppanósra fõzött spárgabimbót, fedjük le az edényt, és tálalásig tartsuk melegen.
A kolbászt vékonyan szeleteljük fel, majd egy teflon serpenyõbe, kevergetve, süssük szép pirosra, szinte ropogósra.
Tálaláskor merjük a levest tányérba, szórjuk meg a kolbász chipsszel, és úgy kínáljuk.