Spárgaleves kolbász chipsszel.

2018-05-24

sponsored links




Az ebéd megint csak a számunkra megunhatatlan spárgából készült, most éppen egy egyszerû krémleves formájában. Én valahogy a zöld spárgát jobban szeretem mint a fehéret, mert az íze lágyabb, és a zöld biztosan nem fás. Mivel magában a spárga kevésnek bizonyult volna a leveshez, így került bele még egy zsenge cukkini, és egy csomag újhagyma is. A selymesen krémes leveshez pedig nagyon jól illett a füstölt kolbászból készült chips.





Hozzávalók:

1 cs zöld spárga
1 db zsenge cukkini
1 cs újhagyma
2 tk ételízesítõ
õrölt színes bors
csipetnyi szerecsendió
2 dl  Meggle fõzõkrém (v. fõzõtejszín)
8 dl víz
2 ek olívaolaj
20 dkg füstölt kolbász





A spárgát hajlítsuk meg, törjük le a fás részét, de ne dobjuk ki, majd alaposan mossuk meg. Ezután vágjuk le a bimbókat, és tegyük félre. A szárrészt pedig vágjuk kisebb darabokra.

A cukkinit mossuk meg, majd vágjuk fel kisebb kockákra. Az újhagymát vékonyan szeleteljük fel. (A zöld szárrészébõl is vágjunk egy keveset hozzá.)

Egy edénybe hevítsük fel az olívaolajat, majd adjuk hozzá a felszeletelt újhagymát, és pároljuk pár percig. 

Ezután adjuk hozzá a feldarabolt spárgaszárat, és a cukkinit, szórjuk meg az ételízesítõvel, õröljünk rá borsot, majd keverjük össze, és pároljuk pár percig.

Ezután öntsük fel a vízzel, ízlés szerint sózzuk, szórjuk meg a szerecsendióval, adjuk hozzá a félretett spárga fás részét, és fõzzük puhára a zöldségeket.

Amikor a spárga és a cukkini puhára fõt, vegyük ki a levesbõl a fás spárgaszárat és dobjuk ki.

Egy kisebb edénybe merjünk át a lébõl 2-3 merõkanálnyit, tegyük bele a félretett spárgabimbókat, és pár perc alatt fõzzük roppanósra. Ezután szedjük ki a fõzõlébõl, és tegyük félre.

A fõzõlevet ezután öntsük vissza a levesbe, majd botmixerrel pépesítsük a zöldségeket.

Amikor a leves már jó krémes állagú, keverjük hozzá a fõzõkrémet (v. fõzõtejszínt), tegyük vissza a tûzre, és kevergetve melegítsük forráspontig, de fõzni már nem kell. 

Ezután tegyük bele az elõzõleg roppanósra fõzött spárgabimbót, fedjük le az edényt, és tálalásig tartsuk melegen.

A kolbászt vékonyan szeleteljük fel, majd egy teflon serpenyõbe, kevergetve, süssük szép pirosra, szinte ropogósra.

 Tálaláskor merjük a levest tányérba, szórjuk meg a kolbász chipsszel, és úgy kínáljuk.


Folytats a blogon ... gizi-receptjei.blogspot.com/2018/05/s...

sponsored links

Keres?s