Spárgakrémleves
sponsored links
Egy újabb recept Bálint Csemegével. Ezúttal fehér spárgával, mert ez volt a második termék, amit kipróbálásra/kóstolásra választottam. ...és milyen jól tettem. :D Nagyon finom krémleves készült belõle. Legnagyobb örömömre Páromnak is ízlett, úgyhogy azt hiszem felkerült a családi étlapra. :)
Hozzávalók 4 személyre:
1 csomag Bálint Csemege fehér spárga
1 l zöldség alaplé
2 dl tejszín
1 ek. sima liszt
só
bors
szerecsendió
citromillatú kakukkfû
- Az alaplevet lábosba öntjük, majd beleszórjuk a spárgát és kicsit pihenni hagyjuk.
- Ízesítjük sóval, borssal, citromillatú kakukkfûvel, majd felforraljuk. Egy tálkában kikeverjük a lisztet a tejszínnel.
- A megfõtt spárgát krémesre turmixoljuk, majd a levest besûrítjük a tejszínes habarással. Egyet forralunk rajta, szerecsendióval -ha kell még sóval, borssal- ízesítjük.
- Tálaláskor friss kakukkfû-levelekkel díszítjük.