Spárgakrémleves

2012-05-14

sponsored links


Már írtam arról, hogy nem vagyok barátságban a spárgával. Egyszer régen próbáltam a szakácskönyvek instrukciói szerint elkészíteni, - sós cukros vízben, állítva elõfõzni -, de az a próbálkozásom kudarcba fulladt, mert olyan moslék szag terjengett a konyhában fõzés közben, hogy képtelen voltam megenni. (Szó szerint, mint mikor Párom Nagyszülei sok sok évvel ezelõtt leforrázták a moslékot a malacoknak.) Ráadásul a spárga nem is olcsó mulatság. Azért, hogy kidobjam, nem veszem meg. - Így gondoltam eddig. Most a hét végén a Lidl-ben aránylag elfogadható áron, úgy emlékszem 370 forint körül volt fél kiló zöld spárga. Annyi helyen láttam mostanában, úgy gondoltam, üsse kavics megpróbálom, hátha saját ízlésem szerint megfõzve ehetõnek fogom találni. Nem mertem nagy konyhamûvészeti remeket alkotni belõle, elsõ lépésként egy egyszerû spárgakrémlevessel próbálkoztam. 

Hozzávalók: 1 csomag zöld spárga (1/2 kg), 1 közepes krumpli, 1,5 szál újhagyma zöldjével együtt, 1 liter forró víz, ételízesítõ és/vagy só ízlés szerint (én 1 fehér kanál ételízesítõt tettem bele, és turmixolás után még kevés sót), frissen ...

Folytats a blogon ... hzias2.blogspot.com/2012/05/spargakre...

sponsored links

Keres?s