Spárgakrémleves cukorborsóval
sponsored links
Vacsorára készült ez a finom spárga krémleves, fehér spárgából. Mivel L késõbb ért haza, vacsora elõtt még gyorsan lefotóztam. Sajnos a fények nem voltak jók, látszik a fotón rendesen. Az, hogy mégis felkerül a blogra, annak az az oka, hogy ez a leves nagyon finom. Ahogy a spárga különleges ízét ellensúlyozza a borsó édes íze. Mmmm...Tökéletes párosítás. Míg a krémlevesek zömébe nem teszek tejszínt, ez a leves kifejezetten követelte. Persze a spárga hámozása nem a legkedveltebb konyhai mûveletek közé tartozik. Mindenesetre egy életre megtanultam, hogy tisztességesen meg kell hámozni, különben a turmixolás hosszú perceket vesz igénybe, mire teljesen krémes lesz. Olyan sok mindenkitõl hallottam, hogy nem szereti a fehér spárgát. Szerencsére vannak, akik kedvelik.De ezt a leves azoknak is ajánlom, akik a féhér spárgával eddig nem voltak jó barátságban.
Hozzávalók:
500 g fehér spárga
1,2 liter csirke vagy zöldség alapleves
só, bors ...