Spárgakrémes tészta.
sponsored links
A medvehagyma és a spenót után itt van a spárga, mely szintén nagy kedvencem. Általában zöld spárgát vásárolok, mert az biztosan nem fás. Szerencsére mára már könnyen beszerezhetõ a spárga, (emlékszem pár évvel ezelõtt, még bizony csak nagyobb üzletekben lehetett rálelni, és akkor is csak igen ritkán) mivel egyre közkedveltebb. Mivel egy igen gyors ebéd elkészítésére volt csak idõm, így erre a spárgakrémes tésztára esett a választásom. A receptre a GoodFood magazinban találtam rá, és némi változtatással, kb. 30 perc alatt, el is készült az ebéd. (saját készítésû tésztából, egy kicsivel több idõt vesz igénybe, de megéri a fáradtságot) Annyit változtattam a recepten, hogy parmezán helyett, én mascarponét tettem a krémbe. Egy biztos, a mascarpone nem rontotta el, sõt nagyon finom, krémes állaga lett a szósznak. Gyors, egyszerû, és nagyon finom, így minden spárgakedvelõnek bátran merem ajánlani.
Hozzávalók:
1 cs spárga (lehetõleg zöld)
15 dkg metélt tészta
1,5 dl tejszín
10 dkg mascarpone ...