Spárga és lazac máltai mártással, lila krumpli chips-szel
sponsored links
Az elsõ fecskék, akarom mondani spárgák, már megjelentek a piacokon és nem bírtam ellenállni, hogy ne vásároljak belõlük. Fehéret vettem, tudom kicsit macerásabb elkészíteni, de én erre gerjedek. Persze szeretem a zöldet is, sõt a thai- és a vadspárgát is, bár ez utóbbit nem könnyû idehaza beszerezni. Gondoltam, hogy majd jól megszuvidálom tejjel, ahogy Thomas Keller készíti, de letettem róla. Inkább megvárom, amíg megjelenik a tengelici spárga. Elõször azt gondoltam, benyomom csak párolva hollandival, de megint túllihegtem, a hollandiból máltai lett, és sütöttem mellé egy kis lazacot is, és valamilyen megmagyarázhatatlan indíttatásból kifolyólag, lila krumpli chips-szet is. Végül is tök jó volt hozzá ez a ropogós elem. Szóval mostantól a zöldségek királynõje a spárga ott lesz gyakran az asztalon. Ha valaki még nem tudna róla mindent, itt utána olvashat.
Végül is nem vártam a sous vide spárgával a tengelici megjelenéséig. Ma készítettem egy adagot vajjal. 12 db fehér spárga, egy darabka vaj (kb. 20 g) az egyik keskenyebbik végét ...