Spárga és hal avagy Ez is beindult
sponsored links
Na végre, beindult a spárga szezon.
Igaz, a magamfajta kis városban még meg kell fizetni, az árát, de legalább van.
Aztán, ha spárga van, akkor már legyen tilápia is.
Hát így élünk Mi fent a havasokon.
Jut eszembe, ma láttam már új krumplit is, szépet, aprót, finomat, kilencszázért.
BORSOS TILÁPIA FILÉ, SPÁRGÁVAL
ÉS MÉZES MUSTÁRMÁRTÁSSAL
Hozzávalók:
4 adag tilápia filé
50 dkg fehér spárga
8 sz. bacon
1 db citrom leve
1 p. tejföl
2 ek. mustár
1 ek méz
bors, só
50 dkg burgonya
A tilápa filéket megcsepegtetjük a citrom levével, megsózzuk, alaposan megborsozzuk, aztán legalább 20 percig pihentetjük, olívaolaj és vaj keverékén megsütjük.
A fehér spárgát megtisztítjuk, és 5 percig forrásban levõ sós-cukros vízben fõzzük, blansíozzuk, majd egybõl lehûtjük; hármasával összefogjuk õket és szorosan betekerjük a bacon szeletekkel. Egy serpenyõben olívaolajon minden oldalukról, szépen megpirítjuk õket.
(Aki még nem dolgozott spárgával annak érdemes utána olvasnia, a tisztításának, illetve a fõzésének, a fehér és zöld különbségének; én is leírhatnám, de nem tudnám jobban, szebben, mint azt már mások megtették. Szembe tûnhet, hogy általában 15 perceket írnak fõzési idõnek, én pedig csak 5 percig fõztem, mert utána, még a baconnal való pirításkor is kap egyfajta hõkezelést, aztán az sem zavaró -szerintem-, ha marad egy kis roppanása.)
A tejfölt a mustárral és a mézzel kikeverjük, szükség szerint sózzuk.
Plusz köretként egy kis pirított burgonyát kínálhatunk, de a rizs is megfelelõ, ha épp az szeretjük.