Spárga tejszínes gorgonzolával és fokhagymás csirkemellel
sponsored links
Azt tudtam, hogy tejszínes-gorgonzolás spárgát akarok csinálni a hétvégén, ehhez kerestem valamilyen húsfélét. Sokat nézelõdtem a hentespultnál, végül mégis a csirkemellnél maradtam. Azért ennél, mert a meghatározó ízek mellé valami semlegesebbet gondoltam. A társítás jobb volt, mint tavaly a karajjal.
Spárga tejszínes gorgonzolával és fokhagymás csirkemellel - U1
Ez kell hozzá: 500 g friss, fehér spárga, 1000 g csirkemell, 250 g gorgonzola Dolce, 400 ml tejszín, 50 g vaj, só, bors, granulált fokhagyma, kis csokor snidling, tálaláshoz színes salátalevél keverék.
Így készül: a csirkemelleket vékony szeletekre vágom és fokhagymával megszórva félreteszem. A spárgát megpucolom, kb. 3-4 cm-es darabokra vágom. A csúcsokat külön veszem, a darabolt szárakat sós-édes vízben pár kb. 5 perc ...