Spárga, savanyún

2012-04-06

sponsored links


Amikor a spárga megjelenik a piacon, az nekem kicsit a nyár kezdetét jelenti.  De legyen csak még tavasz !

Telefonált a Zoli, hogy a HeppJaninál otthagyott nekünk is egy láda spárgát :)  Isten tartsa meg a jó szokását !

Fagyasztva nem szeretem, egyszerre pedig sok, rengeteg.  
JUDITÉK  készítettek tavaly savanyított formában,  és nagyon finom volt.  Elkértem a receptet.

Ha van akkor magasabb üvegeket válogassunk ki. A spárgát az üveghez vágjuk, megmossuk és szépen belerakjuk, fejjel felfelé természetesen.

Ráöntjük a hideg levet, lezárjuk és a kamrapolcra tesszük. 2-3 hét múlva akár fogyasztható is.

A lé pedig így készül,  5 literes nagy üveghez számolva :

1,5 liter víz
0,5 liter 10%-os ecet ...

Folytats a blogon ... gondaanyu.blogspot.com/2012/04/sparga...

sponsored links

Keres?s