Spárga salátaként
sponsored links
Már megint egy végtelenül egyszerûen készíthetõ étel. Mármint szerintem az, de ha valaki nincs olyan jó és közeli barátságban a sprágával, mint én, akkor itt a tavalyi okosságaim gyûjteménye.
Most egy fél kilós csomag zöld spárgát átmostam. "Összespárgáztam", de nem kék színûvel, mint Briget Jones. Talpra állítva forró vízbe tettem, hogy a fejei a víz fölött legyenek. 4-5 percig fõztem a sós, cukros vízben. Kiszedtem és konyharuhába csavarva hagytam kihûlni. Nem mostam le, nem raktam jeges vízbe.
Amikor már langyos volt, levágtam a fás alsó részét - úgy 2-3 centit. Tálra tettem és meglocsoltam pár csepp olívaolajjal, citromlével. Rászórtam 1 evõkanál darált diót, pár szem felcsíkozott aszalt paradicsomot, rengeteg...