Spárga mustármártással
sponsored links
Most csak gyorsan szeretném elmesélni, hogy mi volt a húsvéti vacsoránk egyik fénypontja: a mustármártás, amit a spárgára csorgatva ettünk.
A spárgát gyorsan megpároltam. Ehhez a mûvelethez sok okosságot találsz ide kattintva.
A mártás is rém egyszerûen készült. Bár az egyik hozzávaló a tejszínes, piaci tejföl nagyon fontos elem. Ez a tejföl ugyanis nem annyira savanykás, mint a bóti társai és éppen ezért imádom. Inkább érdemes tejszínnel, mint tejföllel kiváltani.
Tehát 2 evõkanál vízzel jól elkevertem 1 kanál keményítõt. (Sárga dobozos étkezési keményítõ néven fut nálam). Aztán hozzáadtam 2 dl tejfölt és 2 evõkanál mustárt is. Nagyon alaposan, csomómentesre kevertem.
Kis lángon, lassan kezdtem el fõzni. Amikor elkezd már bugyborékolni, és ezzel párhuzamosan sûrûsödni - készen is van! Nem szabad tovább fõzni, mert szétesik a keményítõ.
Egy kis sót, borsot és szerecsendiót is elbír a fûszerek közül. És persze feltétlen kell mellé, alá a spárga.
Egyébként volt még vajas újkrumpli és bárányhús híján pulykafasírt is.
A spárgát gyorsan megpároltam. Ehhez a mûvelethez sok okosságot találsz ide kattintva.
A mártás is rém egyszerûen készült. Bár az egyik hozzávaló a tejszínes, piaci tejföl nagyon fontos elem. Ez a tejföl ugyanis nem annyira savanykás, mint a bóti társai és éppen ezért imádom. Inkább érdemes tejszínnel, mint tejföllel kiváltani.
Tehát 2 evõkanál vízzel jól elkevertem 1 kanál keményítõt. (Sárga dobozos étkezési keményítõ néven fut nálam). Aztán hozzáadtam 2 dl tejfölt és 2 evõkanál mustárt is. Nagyon alaposan, csomómentesre kevertem.
Kis lángon, lassan kezdtem el fõzni. Amikor elkezd már bugyborékolni, és ezzel párhuzamosan sûrûsödni - készen is van! Nem szabad tovább fõzni, mert szétesik a keményítõ.
Egy kis sót, borsot és szerecsendiót is elbír a fûszerek közül. És persze feltétlen kell mellé, alá a spárga.
Egyébként volt még vajas újkrumpli és bárányhús híján pulykafasírt is.