Spárga, lepény, május
sponsored links
Mielõtt még megpróbálnám menteni a menthetetlent, és kibogozhatatlan magyarázkodásba kezdenék arról, miért is vált az április ilyen bejegyzésekben ritka hónappá, inkább egy percig szégyellem magam. Aztán remélem, nem felejtettek és nem bosszankodtak.
Nincs is tovább, inkább néhány szó a nyári melegben eltöltött hétvégérõl, amiben volt születésnap, a sajátom, csatangolás, kert, tó, hekk és kovászos uborka, palacsinta és harcsapaprikás, végre eper, ami kellemesen meglepett, és persze spárga, amit amolyan elõzetes ajándékként vásároltam a piacon, hogy megkezdhessük a szezont, ahogy mindig. Az elsõ hivatalos spárgaevés (a nem hivatalos most Éva spárgalevese volt, a legyõzhetetlen) minden évben a következõ: spárga, lehetõleg fehér és zöld vegyesen, szárított sonka (most egy remek szlovént sikerült beszereznem), újkrumpli vajjal, petrezselyemmel, és valamilyen mártás. Az idei választás a narancsos hollandi mártásra esett, ami mondhatom, teljes siker volt, Herr Paprika remekül készítette el, és biztosan ismétlésre kerül.
A spárgázásnak itt még nem volt vége, megbeszéltük, hogy a megmaradt adagból lepényt sütünk, és itt kiemelném Herr Paprikát, aki nélkül ez a remek és lelkesen fogyasztott étel nem jöhetett volna létre. Dióecetes salátával nehéz belõle eleget és nem többet enni.
Itt a vége, lepény sül.
Spárgás-túrós lepény
35-40 dkg zöld spárga
25 dkg túró ...