Spárga, különbözõ országok mártogatóival 1. rész: Európa
sponsored links
Ugyanúgy, mint Húsvétkor, most is késõn eszméltem, hogy már javában tart a spárga szezon, és még egyetlen spárgás receptet sem tettem fel. Remélem még nem késõ! Igaziból az ötlet a Good Food májusi számából született, ahol nagyon megtetszett a mártogatós spárga ötlete, ahol 3 féle kence szerepel hozzá. Mindjárt az jutott eszembe, hogy miért ne lehetne hozzá kitalálni különbözõ mártogatókat egy?egy ország ízvilága szerint. Hiszen milyen egyszerû: csak ki kell fõzni a spárgát sós vízben, aztán mindenki saját ízlése szerint mártogathatja. Szerintem egyik mártogatós elkészítése sem igényel sok idõt. A kencéket úgy próbáltam összeállítani, hogy harmonizáljon a spárga lágy ízével. Így szinte mindegyikbe került valamilyen tejtermék (tejszín, tej, tejföl) lágyításként. Illetve sokszor párosítottam hallal, sonkával, tojással vagy sajttal. A fûszereket is megpróbáltam elkerülni. Tudom, hogy sokan szeretik paradicsommal is párosítani a spárgát, de én ezt megpróbáltam elkerülni.
Mártogatós spárga
Hozzávalók:
Spárga sós vízben kifõzve (nem szétfõzve)
- MAGYAR MÁRTOGATÓS: Füstölt pisztráng krém
o 10 dkg füstölt pisztráng
o 3 evõkanál tejföl
o citromlé (ízlés szerint) ...