Spárga, különbözõ országok mártogatóival 1. rész: Európa

2012-05-09

sponsored links

gasztroblog, Spárga mártogatóval, recept, spárga
 
  Ugyanúgy, mint Húsvétkor, most is késõn eszméltem, hogy már javában tart a spárga szezon, és még egyetlen spárgás receptet sem tettem fel. Remélem még nem késõ! Igaziból az ötlet a Good Food májusi számából született, ahol nagyon megtetszett a mártogatós spárga ötlete, ahol 3 féle kence szerepel hozzá. Mindjárt az jutott eszembe, hogy miért ne lehetne hozzá kitalálni különbözõ mártogatókat egy?egy ország ízvilága szerint. Hiszen milyen egyszerû: csak ki kell fõzni a spárgát sós vízben, aztán mindenki saját ízlése szerint mártogathatja. Szerintem egyik mártogatós elkészítése sem igényel sok idõt. A kencéket úgy próbáltam összeállítani, hogy harmonizáljon a spárga lágy ízével. Így szinte mindegyikbe került valamilyen tejtermék (tejszín, tej, tejföl) lágyításként. Illetve sokszor párosítottam hallal, sonkával, tojással vagy sajttal. A fûszereket is megpróbáltam elkerülni. Tudom, hogy sokan szeretik paradicsommal is párosítani a spárgát, de én ezt megpróbáltam elkerülni.
 
Mártogatós spárga
Hozzávalók:

Spárga sós vízben kifõzve (nem szétfõzve)

-          MAGYAR MÁRTOGATÓS: Füstölt pisztráng krém
o        10 dkg füstölt pisztráng
o        3 evõkanál tejföl
o        citromlé (ízlés szerint) ...

Folytats a blogon ... dizajnmenza.blogspot.com/2012/05/spar...

sponsored links

Keres?s