Spárga gombával és újhagymával
sponsored links
Hozzávalók:
- 0.5 kg zöld vagy fehér spárga
- 10 szál újhagyma – 2 csomag
- 25 dkg barna csiperke gomba
- Fûszerek: só, gyömbér, fahéj
- Olíva olaj – 1-2 ek.
Elkészítés:
- A spárga szálainak alsó fás végét vágjuk le.
- A zsenge részeket daraboljuk fél centiméter vastagságúra.
- Öregebb spárgát fõzzünk meg vízben, de a zsenge fiatalt azonnal rá lehet dobni az olajra.
- Az újhagymát a zöldjével együtt szintén daraboljuk fel fél centiméteresre.
- A gombát tetszés szerint daraboljuk fel.
- A két hozzávalót dobjuk rá forró olajra és folyamatosan kevergessük, míg meg nem puhul és pirul, majd a gombát adjuk az eddigiekhez.
- Fûszerezzük és keverjük át az ételt.
Paleoban, Autoimmun Protokoll követése esetén is kiváló étel, ketogén köretnek is megfelel!