Spárga-burgonya krémleves
sponsored links
A Barátnõm egy nagy adag spárgával lepett meg.
Újdonság volt számomra, hisz még nincs itt a szezonja,.
Szerettem volna "emlékezetes" módon elkészíteni.
A fejecskéit letörtem, félretettem, hogy egy remek tésztás fogást koronázzon meg (recept jön),
a szárából levest kreáltam.
Tettem hozzá burgonyát, lestyánnal, csalánnal fûszereztem és a
sajt készítés során maradt savóval öntöttem fel.
Spárga-burgonya krémleves
Hozzávalók
1 adag spárga szára
~ 1/2 kg burgonya
kisebb csokor csalán (friss)
3 ek-nyi lestyán (fagyasztóból)
só
frissen õrölt bors
1 liter savó (édes)
1 liter víz
2 ek olaj
3 ek hideg vaj
tálaláshoz
sajttal megszórt kovászos kenyérbõl készült pirítós
A burgonyát megtisztítottam, felkockáztam.
A spárgát megmostam, fejecskéit letörtem, félretettem, a szárát még kettõbe törtem.
(A szára végét nem kellett, nem lehetett, roppanósan friss volt.)
Az olajon a zöldségeket megdinszteltem, fûszereztem, majd a savóval felöntöttem.
Összeforraltam, majd öntöttem rá ugyanannyi vizet. Készre fõztem.
Botmixerrel teljesen krémesre turmixoltam. A hideg vajat belekevertem.
Tálaláskor a kenyérszeleteket ropogósra megpirítottam, a sajtot ráreszeltem.