SPÁRGÁS QUICHE, ASPARAGUS QUICHE
sponsored links
Ehhez a nagyon finom ételhez, a legalapvetõbb, hogy a spárga friss és ne fás legyen.Tisztitásnál a spárgát a csúcsos rügynél fogjuk meg és a spárga héját zöldségpucolóval húzzuk le. Mosás után a spárga nem rügyes végeit addig várjuk le, mig a kés könnyedén belemegy, a fás részeket felhasználhatjuk leves alaplének, a fás spárgát a fõzés után kidobjuk.
Hozzávalók a tésztához
2o dkg liszt
1o dkg vaj
1 tojássárga
1 nagy csipet só
bõ fél dl, hideg viz
A hozzávalókat ,elöször a lisztet és a vajat, majd a többit összeállitjuk, és a hûtõbe tesszük egy fóliába csavarva.
A spárgát a tisztitás után sós vizben roppanósra fõzzük. Jót tesz az izének, ha egy leveskockát teszünk a fözõvizbe, ebben az esetben óvatosan sózzuk csak meg.
A megfõtt spárgát szûrjük le és tegyük félre.
A töltelékhez:
50 dkg spárga (kinek mi a kedvence, én a fehérre szavazok)
kb 5 dkg bacon
3 db tojás
25 dkg ricotta
maradék reszelt sajt
só
szerecsendió
õrölt fehérbors
Elkészités
Az egész tojásokat egy tálba ütjük, majd ízlés szerint megsózzuk, megborsozzuk, és megszórjuk õrölt szerecsendióval. Ezután kézi habverõvel simára keverjük a ricottával és a sajttal.
A tésztát vékonyra nyújtjuk, és egy piteforma aljába nyomkodjuk.
Ezután egyenletesen elosztjuk rajta a kihûlt baconbe csavart spárgát. Végül óvatosan ráöntjük a tojásos ricottás keveréket.
180 fokra elõmelegített sütõbe helyezzük, és kb. 35-40 perc alatt aranybarnára sütjük. A sütõbõl kivéve a formában hagyjuk hûlni. Torta formájû szeleteket vágunk belõle és bármilyen salátával körithetjük. Langyosan a legjobb.
Hozzávalók a tésztához
2o dkg liszt
1o dkg vaj
1 tojássárga
1 nagy csipet só
bõ fél dl, hideg viz
A hozzávalókat ,elöször a lisztet és a vajat, majd a többit összeállitjuk, és a hûtõbe tesszük egy fóliába csavarva.
A spárgát a tisztitás után sós vizben roppanósra fõzzük. Jót tesz az izének, ha egy leveskockát teszünk a fözõvizbe, ebben az esetben óvatosan sózzuk csak meg.
A megfõtt spárgát szûrjük le és tegyük félre.
A töltelékhez:
50 dkg spárga (kinek mi a kedvence, én a fehérre szavazok)
kb 5 dkg bacon
3 db tojás
25 dkg ricotta
maradék reszelt sajt
só
szerecsendió
õrölt fehérbors
Elkészités
Az egész tojásokat egy tálba ütjük, majd ízlés szerint megsózzuk, megborsozzuk, és megszórjuk õrölt szerecsendióval. Ezután kézi habverõvel simára keverjük a ricottával és a sajttal.
A tésztát vékonyra nyújtjuk, és egy piteforma aljába nyomkodjuk.
Ezután egyenletesen elosztjuk rajta a kihûlt baconbe csavart spárgát. Végül óvatosan ráöntjük a tojásos ricottás keveréket.
180 fokra elõmelegített sütõbe helyezzük, és kb. 35-40 perc alatt aranybarnára sütjük. A sütõbõl kivéve a formában hagyjuk hûlni. Torta formájû szeleteket vágunk belõle és bármilyen salátával körithetjük. Langyosan a legjobb.