SPÁRGÁS CÉZÁR SALÁTA
sponsored links
SPÁRGÁS CÉZÁR SALÁTA
1 fej római saláta
1/2 kg fehér spárga
4 db tojás
pár szelet bacon
1 szelet kenyér
parmezán forgács
Az öntethez:
1 tojás
1 dl olívaolaj
2 szardellafilé ( vagy szardellapaszta )
1 gerezd fokhagyma
pár csepp Worchestershire szósz
1 ek. citromlé
1 kk. dijoni mustár
só, bors
A spárgát megtisztítom, sós-cukros vízben 5 percig fõzöm. A tojásokat óvatosan forrásban lévõ vízbe teszem és szintén 5 percig fõzöm, hideg vízzel azonnal lehûtöm. Ha így teszek, lágy marad a sárgája. A baconszeleteket ropogós-pirosra megsütöm, majd ugyanebben a serpenyõben megpirítom a felkockázott kenyeret.
Az öntethez az egész tojással alaposan elkeverem a mustárt, majd eleinte cseppenként, késõbb bátrabban habverõvel hozzákeverem az olajat. Tört fokhagymával, villával összetört szardellával, Worchestershire szósszal, citromlével, sóval-borssal ízesítem.
A salátaleveleket, spárgát, tojásokat és a bacont egy tálon csinosan elrendezem, az öntettel meglocsolom, pirított kenyérkockával, parmezán forgáccsal díszítem.
Egy pohár száraz fehérborral pompás tavaszi vacsora.