Sport szelet
sponsored links
Hozzávalók:
- 50 dkg darált háztartási keksz
- 5 ek kakaópor
- 25 dkg margarin
- 20 dkg kristálycukor
- 2 dl tej
- 3 cl rum (40 fokos porto ricoi)
- 200 g étcsokoládé
- 2 ek étolaj
- A kekszet és a kakaóport összekeverjük.
- A margarint a tejjel és a cukorral összemelegítjük, de csak annyira, hogy a margarin felolvadjon. Ráöntjük a kakaós kekszre, hozzáadjuk a rumot és jól összekeverjük.
- Fóliával kibélelt tepsibe, tortaformába vagy egyéb formába tesszük nem túl vastagon és egyenletesen elsimítjuk, majd hûtõbe tesszük 1 órára.
- Elkészítjük a csokimázt. Gõz felett felolvasztjuk a darabokra tört étcsokoládét két evõkanál étolajjal. Ezt ráöntjük a kekszes alapra és visszatesszük a hûtõbe.
- 1-2 óra elteltével tetszõleges alakúra felszeleteljük.
- A recept forrása: http://petikonyha.ingyenblog.hu/suti
- Minél finomabbra van a keksz darálva, annál jobb.
- Én 2 db 31*9 cm-es formába raktam és "sport szelet alakúra" szeleteltem :)